'Anderlecht met nooddefensie tegen Union, puzzelwerk voor Riemer'

'Anderlecht met nooddefensie tegen Union, puzzelwerk voor Riemer'

11 januari om 16:40

Momenteel is RSC Anderlecht nog op stage, maar op 17 januari staat het belangrijke bekerduel tegen Union op het programma. In de derby zal Brian Riemer het moeten doen met een 'nooddefensie'.

Anderlecht sloot 2023 af met een 2-0 zege tegen Cercle Brugge. In die match ontbrak Jan Vertonghen al. De Rode Duivel is op de sukkel met zijn enkel. Volgens La Dernière Heure zal Vertonghen wegens blessureleed ook niet kunnen aantreden tegen Union.

Tegen Cercle Brugge stond Thomas Delaney naast Zeno Debast, maar de Deen viel geblesseerd uit. Ook hij zal midden januari niet fit zijn voor de strijd. Debast krijgt dus een nieuwe speler langs zich. Dat wordt niet Killian Sardella, want de rechtsback viel ook al tegen Cercle Brugge uit.

Wie centraal achterin het nieuwe maatje wordt van Debast is nu nog niet duidelijk. Anderlecht speelt vrijdag een oefenmatch tegen Al Ahli Tripoli. De kans is groot dat Riemer dan gaat experimenteren. Amando Lapage, de kleinzoon van Paul Van Himst is een optie. Lucas Lissens is andere jonge centrale verdediger die mee is op stage. Door de blessure van Sardella krijgt op rechts Louis Patris een nieuwe kans. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.