Kleinzoon Van Himst krijgt kans op stage Anderlecht: “Kan hoger mikken dan 1B”

Kleinzoon Van Himst krijgt kans op stage Anderlecht: “Kan hoger mikken dan 1B”

11 januari om 08:11

Amando Lapage is mee op de stage van Anderlecht in Tunesië. De 19-jarige centrale verdediger is de kleinzoon van clubicoon Paul Van Himst. Réné Peeters, coach van de U18, sprak met Het Nieuwsblad.

Peeters weet dat Lapage zijn kansen zal krijgen. “Amando zal na verloop van tijd wel zijn minuten krijgen. Alleen moet je hem niet vergelijken met zijn opa. Dat zou stom zijn, want dat zijn twee andere stijlen. Amando Lapage was nooit het grootste talent, maar hij heeft altijd zijn weg gevonden dankzij zijn doorzettingsvermogen. Alleen externe factoren – zoals blessures – kunnen hem afremmen. Als het louter van hem afhangt, slaagt hij zeker.”

Lapage was begonnen als spits, maar is nu de defensieve leider van de RSCA Futures. In 1B is hij soms aanvoerder. Zo stond hij onder meer tegen FC Luik-spits Adriano Bertacini, die gecharmeerd is van Lapage. “Lapage heeft me gecharmeerd. Als hij dat zou willen kan hij al hoger mikken dan een beloftenploeg in 1B. Hij zou bij redelijk wat profclubs mee kunnen met de grote jongens.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.