Deila (Club Brugge) over Genk, Anderlecht, Union en Antwerp

Deila (Club Brugge) over Genk, Anderlecht, Union en Antwerp: “Moeilijk bekampen”

8 januari om 22:25
Laatste update: 8 januari om 22:51

Ronny Deila, de hoofdtrainer van Club Brugge, legt uit wat hij in de afgelopen zes intense maanden geleerd heeft bij Club Brugge. Deila staat met Club Brugge op de vijfde plaats in de Jupiler Pro League. De hoofdtrainer kreeg flink wat kritiek te verwerken. Deila vertelt over de kracht van de verschillende tegenstanders in de Jupiler Pro League.

Deila deelt wat de hoofdtrainer geleerd heeft bij Club Brugge. “In België zijn de clubs ongelooflijk goed in het allerbeste uit een ploeg te halen. En dat maakt dat haast alle tegenstanders moeilijk te bekampen zijn. Bovendien doen ze het bijna allemaal op een andere manier”, citeert Het Nieuwsblad Deila.

Deila geeft een aantal voorbeelden in de Jupiler Pro League. “Kijk naar Genk, die wat ‘overspeelt’. Heel open en gevaarlijk. En dan heb je Union die alles enorm gesloten houdt en over het ganse veld man op man speelt. Elke week opnieuw is het aanpassen en voorbereiden”, meent Deila.

Deila geeft ook nog RSC Anderlecht en Royal Antwerp FC als voorbeelden. “Anderlecht probeert het in een 4-3-3 een beetje op de manier van Ajax, Antwerp doet het op zijn beurt weer helemaal anders”, geeft Deila aan.

Deila meent dat er geen makkelijke tegenstanders in de Jupiler Pro League zijn. “En dan zijn er nog al die kleine clubs, die ook heel moeilijk te verslaan zijn. In deze competitie kan je nooit denken van: “Zondag zal het wel ok zijn, zondag zal het wel gaan.” Anders verlies je…”, besluit Deila.