Advocaat Anderlecht over aanvechtmogelijkheid Genk

Advocaat Anderlecht over aanvechtmogelijkheid: “Genk maakt geen schijn van kans”

8 januari om 21:11

Het Professional Refereeing Department heeft beslist dat de match tussen RSC Anderlecht en KRC Genk (2-1) niet opnieuw gespeeld gaat worden. De klacht van Genk over de penalty die eigenlijk hernomen had moeten worden, werd verworpen. Dit kwam omdat het om een menselijke fout ging en geen inbreuk is op de spelregels. Anderlecht reageert via advocaat Walter Damen op de beslissing van het Ref. Dep.

Volgens Damen is het een terechte beslissing dat Anderlecht – Genk niet opnieuw gespeeld gaat worden. “Men heeft een duidelijk onderscheid gemaakt tussen aan de ene kant het niet kennen van het reglement en de andere kant het aspect van de menselijke beoordelingsfout. Het is duidelijk gebleken dat het om dit laatste gaat. Het niet herspelen van de wedstrijd is dan ook de enige logische beslissing”, citeert Het Laatste Nieuws Damen.

Genk heeft nog de mogelijkheid om de beslissing van het Professional Refereeing Department aan te vechten. Volgens de advocaat van Anderlecht heeft dat weinig zin. “Genk heeft hierin de vrije keuze. Of ze kans maken? Het is altijd gevaarlijk om hier uitspraken over te doen. Ik denk persoonlijk, maar dit is maar de visie van een advocaat en die kunnen zich vergissen, dat Genk geen schijn van kans maakt”, besluit Damen.