Genk eist officieel om duel met Anderlecht te herspelen

Genk dient officieel klacht in en eist om match tegen Anderlecht te herspelen

24 december 2023 om 11:27
Laatste update: 24 december 2023 om 11:34

Na een nachtje beraad heeft KRC Genk een beslissing genomen. Het dient officieel klacht in voor het strafschopdebacle bij RSC Anderlecht. Daarbij eisen de Limburgers dat de wedstrijd herspeeld wordt.

Op haar website schetst Genk nog eens kort de situatie van afgelopen zaterdagavond in het Lotto Park. Als het van de club afhangt, kan daar maar één gevolg uit voortkomen. 'Die strafschop had, volgens het reglement, hernomen moeten worden. KRC Genk dient hiervoor klacht in bij het Referee Department. Een correcte toepassing van het reglement en het herspelen van de wedstrijd is in deze de enige juiste beslissing', luidt de mededeling.

Het scheidsrechterscomité zou dus moeten beslissen om de wedstrijd tegen Anderlecht opnieuw af te werken. Of dat ook zal gebeuren, is voorlopig koffiedik kijken. Enkele weken terug eiste Club Brugge hetzelfde na haar onterechte afgekeurde winning goal bij KV Mechelen. Toen ging het over een verkeerdelijk beoordeelde buitenspelfase. 'Een menselijke fout', oordeelde het Referee Department. Volgens Genk is deze situatie anders: hier gaat het in hun lezing om een technische fout, namelijk een foute toepassing van het reglement.