Riemer volgt Genk niet: "Menselijke fout"

Riemer gaat niet mee in Genkse analyse: "Menselijke fout, zo zie ik het"

24 december 2023 om 10:17

De heisa rond RSC Anderlecht - KRC Genk zal nog even aanslepen. De Limburgers willen de wedstrijd laten herspelen, omdat er bij de strafschopfase uit de eerste helft niet gehandeld werd volgens de spelregels. Brian Riemer ziet dat anders: voor hem gaat het om een "menselijke fout".

De fase is intussen alom bekend. Bij de gemiste strafschop van Bryan Heynen trapte Yira Sor de rebound binnen, maar hij kwam daarvoor net te vroeg het strafschopgebied binnen. De VAR besliste daarom om Anderlecht een vrije trap toe te kennen, ware het niet dat ook Yari Verschaeren te vroeg was ingelopen. Normaal gezien zou Genk de penalty daarom mogen hernemen hebben. 

Genk heeft al aangekondigd dat het klacht indient. De club is verbolgen en eist dat de wedstrijd herspeeld wordt, omdat het vanuit Limburgs perspectief over een scheidsrechterlijke dwaling gaat. Op zijn persconferentie deelde Riemer die mening niet. "Het is een menselijke fout, zo zie ik het", beoordeelde de Deen de fase volgens Sporza.

Met Wouter Vrancken aan zijn zijde liet Riemer er vervolgens geen twijfel over bestaan. "Het is fucking vervelend - vergeef me mijn taalgebruik. Maar geen reden om de wedstrijd te herspelen", klonk het glashelder. Daar was zijn collega het niet mee eens, want Vrancken reageerde door een cynisch schouderklopje uit te delen aan Riemer. Of de wedstrijd ook effectief herspeeld zou kunnen worden, daarover moet het scheidsrechterscomité beslissen. Club Brugge hoopte daar eerder ook al op na een buitenspeldwaling in Mechelen, maar die deur werd meteen dichtgegooid.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.