Malick Fofana reageert na goal en assist tegen OHL met KAA Gent

Fofana blij met fraaie goal en assist tegen OHL: "Ik vierde zoals Mbappé"

22 december 2023 om 09:37
Laatste update: 22 december 2023 om 10:08

KAA Gent won donderdagavond vlot van Oud Heverlee-Leuven in de Jupiler Pro League. De wedstrijd eindigde op 4-0 voor de Buffalo’s. Malick Fofana was opnieuw trefzeker. Hij maakte de tweede van de avond voor Gent. De jonge Belg was na afloop opgetogen met zijn doelpunt en assist.

KAA Gent kwam al snel op voorsprong in de eerste helft en liet na rust eigenlijk niks heel van de Leuvenaars. "Een goede start, hé", aldus Fofana op de officiële kanalen van de club. "De drie punten waren van groot belang voor ons en met een goal en een assist ben ik heel blij natuurlijk."

Een heerlijke knal, deklat binnen. Het doelpunt van Fofana mocht er echt wel zijn. "Daarna vierde ik zoals Mbappé, die ooit ook zo’n mooie goal scoorde. Daaraan dacht ik toen", aldus de winger. "Ik scoorde ooit eens van op de middellijn. Maar laten we zeggen dat het één van mijn mooiste doelpunten ooit is."

Wat zijn eerste seizoenshelft betreft geeft de 18-jarige Fofana zichzelf een 9 op 10. "Ja het was een van mijn beste matchen. Ik was heel dreigend, met goede statistieken. Er zaten zelfs meerdere assists in. Een pluim voor heel het team", besluit Fofana. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.