Ook Nederland negatief over de Super League

Nederland treedt Pro League bij: 'In alle opzichten is Super League slecht'

21 december 2023 om 16:25

Niet alleen de Pro League reageert scherp op de nieuwe doorstart van een mogelijke Super League. Ook in Nederland is er nog altijd veel verzet tegen de komst van de veelbesproken 'supercompetitie'. Dat meldt een woordvoerder van de voetbalbond, geciteerd door De Telegraaf. De bond was eerder ook al tegen het initiatief en daar heeft de uitspraak van vandaag dus niets aan veranderd.

"Binnen het Europese sportlandschap gelden sportiviteit, solidariteit en open competitie als belangrijke waarden. Die zien wij (nog) niet of nauwelijks terug in de Super League", luidt de conclusie van de bond. "De komst van een dergelijke competitie is in allerlei opzichten slecht voor het Nederlandse voetbal." Eerder op donderdag kwam het vonnis van het Europees hof naar buiten, waarin stond dat de UEFA de Super League niet mag verbieden.

De bond heeft verschillende redenen om tegen de Super League te zijn. "De financiële solidariteit tussen de breedte en de top van het voetbal tot de positie van ons opleidingssysteem en de positie en clubliefde van supporters. Kortom: het gehele voetbalecosysteem in Nederland komt onder druk met een dergelijke Super League." Tot nu toe lijkt een Super League nog niet van de grond te komen, omdat te veel teams tegen zijn.