"Heel vreemd dat Tedesco en Courtois nog altijd niet gepraat hebben"

21 december 2023 om 12:00
Laatste update: 21 december 2023 om 12:23

Thibaut Courtois heeft aangekondigd dat hij het komende EK overslaat. Hij voelt naar eigen zeggen te weinig respect van bondscoach Domenico Tedesco. René Vandereycken vindt dat duidelijk jammer.

"Ik vind het heel vreemd dat Tedesco en Courtois nog altijd niet gepraat lijken te hebben, behalve dan in de pers over elkaar", aldus Vandereycken bij Het Nieuwsblad. "Het is ook gek dat het Franky Vercauteren en Manu Leroy waren die naar Madrid reisden, en niet Tedesco. Dat was toch de man met wie hij een probleem had?"

Vandereycken vindt dat Tedesco meer moeite kan doen. "Als bondscoach is Tedesco de leider van de nationale ploeg. Dan moet het initiatief om contact op te nemen nu uitgaan van hem. Hij moet geen knieval doen, maar nu Courtois zijn fout heeft toegegeven en de eerste stap heeft gezet naar de ploegmaats en de fans toe, is het wel zijn plicht om op zijn minst te gaan praten en te zien of we de ploeg weer in de sterkste opstelling kunnen zetten."

Courtois is momenteel nog aan het herstellen van een blessure aan de kruisbanden. Ook dat speelde naar verluidt mee in zijn beslissing.