Vandewalle ziet dat Anderlecht en Standard hooligans zat waren

'Clubs zijn kapotmaken voetbal en bedreigen veiligheid van hooligans kotsbeu'

12 december 2023 om 07:35

Het is vaak raak tijdens matchen tussen RSC Anderlecht en Standard. We hebben het dan niet over doelpunten, maar over rellen. De clubs waren het beu en kwamen gezamenlijk overeen om uitfans te weren. Ludo Vandewalle schreef daarover.

De analist ziet met genoegen dat clubs het heft in eigen hand nemen. 'De besturen van Anderlecht en Standard hebben er nu een eerste aanzet toe gegeven. Ze treden zelf op tegen de relschoppers. Eindelijk', schreef Vandewalle in Het Nieuwsblad.

Vandewalle ziet dat ook voor de clubs de maat vol is. 'Het zal het hooliganisme niet meteen stoppen, maar het geeft wel aan dat de clubs het zelf ook kotsbeu zijn. Het betalen van de boetes, maar ook het bedreigen van de veiligheid en kapotmaken van het voetbal zelf', aldus Vandewalle.

Anderlecht en Standard hebben besloten om in ieder geval tot en met het einde van het Jupiler Pro League-seizoen van 2024-2025 geen uitfans toe te laten bij onderlinge duels.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.