'Van Damme voorlopig niet in de VAR bij Jupiler Pro League-matchen'

'Van Damme voorlopig niet in de VAR bij Jupiler Pro League-matchen'

12 december 2023 om 07:15
Laatste update: 12 december 2023 om 10:09

De onterecht afgekeurde goal van Club Brugge tegen KV Mechelen (0-0) heeft gevolgen. Het Professional Refereeing Department heeft besloten Kevin Van Damme (33) de komende weken niet in te zetten voor de VAR.

Naast zijn afwezigheid bij de VAR, krijgt de scheidsrechter ook geen wedstrijd toegewezen voor de volgende speelronde van de Jupiler Pro League.

Voor Van Damme is dit niet het eerste discutabele moment als VAR-scheidsrechter. In het afgelopen seizoen werd geen rode kaart gegeven na een opzichtige elleboogstoot van Tajon Buchanan tijdens de wedstrijd tussen Club Brugge en KAA Gent. Dit resulteerde in een soortgelijke maatregel: een maand geen toegewezen wedstrijden in de Jupiler Pro League.

Kevin Van Damme is niet alleen VAR-scheidsrechter. Dit seizoen heeft hij tot nu toe zeven keer als hoofdscheidsrechter op het veld gestaan in de Jupiler Pro League. Daarnaast was hij tot nu toe negen keer actief als VAR-scheidsrechter dit seizoen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.