Frimpong en co weten in 'topper' niet te profiteren van Bayern-slachting

Boniface en co weten in 'topper' niet te profiteren van Bayern-slachting

10 december 2023 om 17:32

Bayer Leverkusen heeft verzuimd om afstand te nemen van Bayern München in de Bundesliga. De topper tegen VfB Stuttgart, dat verrassend derde staat, eindigde in een 1-1 gelijkspel. Daardoor is Bayern nog volop in de race om de landstitel.

Zaterdag liep Bayern tegen een beschamende nederlaag aan, op bezoek bij Eintracht Frankfurt: het werd maar liefst 5-1 in het Deutsche Bank Park. Een dag later kreeg Leverkusen de uitgelezen mogelijkheid om daarvan te profiteren. Bij een overwinning op Stuttgart, zouden Victor Boniface en Odilon Kossounou
het gat met de kampioen vergroten tot zes punten, met één duel meer gespeeld.

Vijf minuten voor rust kwam Leverkusen echter op achterstand, op bezoek bij Stuttgart. Chris Führich dook op bij de tweede paal, stond helemaal vrij en kon de bal zo tegen de touwen werken. Al vroeg in de tweede helft deden de bezoekers wat terug: Florian Wirtz tekende toen voor de gelijkmaker.

Daarna bleef het spannend in Stuttgart. De thuisploeg was eigenlijk de betere ploeg, maar de bezoekers kregen ook goede kansen. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor 1-1 de eindstand werd. Frimpong speelde de hele wedstrijd. Leverkusen staat door de remise nu - met dus een wedstrijd meer dan Bayern - maar vier punten los in de Bundesliga, in plaats van zes. Stuttgart blijft derde staan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.