Nieuwe CEO Sports Club Brugge onthuld

Nieuwe CEO Sports Club Brugge onthuld: ‘Nederlander de Jong vervangt Mannaert’

9 december 2023 om 12:31
Laatste update: 9 december 2023 om 13:11

Volgens Het Laatste Nieuws is de zoektocht naar de opvolger van Vincent Mannaert afgerond. De Nederlander John de Jong zou snel als nieuwe ‘CEO Sports’ worden aangekondigd bij Blauw-Zwart.

Mannaert kondigde zijn afscheid aan bij Club Brugge. Sindsdien zoekt Blauw-Zwart naar een opvolger of opvolgers. De vacature voor sportief directeur lijkt opgevuld te zijn. In januari zou de Jong (ex-PSV) aan de slag te gaan bij Club Brugge.

In 2019 ontsloeg de Jong Antwerp-coach Mark van Bommel nog bij PSV. Nu gaat hij, als alles goed gaat, de sportieve lijnen uitzetten bij Club Brugge. De Nederlander zou inmiddels al zijn rondgeleid op het Belfius Basecamp.

De Jong klom bij PSV op van hoofdscout tot manager. In 2022 werd hij bij PSV ontslagen na een dominante periode van rivaal Ajax. Nu vindt hij aldus een nieuwe uitdaging. Naast een ‘CEO Sports’ zoekt Club Brugge overigens nog een algemeen directeur.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.