'Verhaeghe en Mannaert hadden opvallend plan met kapitaalsinjectie bij Club Brugge

'Verhaeghe en Mannaert hadden opvallend plan met kapitaalsinjectie bij Club Brugge

2 december 2023 om 21:33

Er komt na dit seizoen een einde aan het tijdperk Verhaeghe-Mannaert bij Club Brugge. Die laatste vertrekt bij de Bruggelingen, terwijl Bart Verhaeghe wel aan boord blijft. Onder dat duo kwamen er heel wat veranderingen, al gingen enkele ideeën ook niet door.

Club Brugge kreeg in 2021 een kapitaalsinjectie van twintig miljoen euro nadat Verhaege en co een deel van hun aandelen hadden verkocht aan Orkila Capital. Dat geld werd uiteindelijk geïnvesteerd in Club NXT, al had Verhaeghe daar eerst andere plannen voor.

Bij Het Laatste Nieuws klinkt het namelijk dat Verhaeghe en Vincent Mannaert er eerst aan dachten om een satellietploeg te kopen. Daarvoor werden zelfs onderhandelingen gevoerd met teams uit Zwitserland en Denemarken. Ook werden er gesprekken gevoerd met ploegen uit de Verenigde Staten om samenwerkingsverbanden aan te gaan.

Zover kwam het echter niet. Het geld bleef binnen de club en werd geïnvesteerd in Club NXT, dat daarmee verder professionaliseerde.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.