Vertonghen vreest scenario met straffen voor fans: “Ik hoop dat ze dat beseffen”

Vertonghen vreest scenario met straffen voor fans: “Ik hoop dat ze dat beseffen”

8 december 2023 om 08:28

In Nederland is er een nultolerantie in verband met ongeregeldheden door supporters in de tribunes. Anderlecht-verdediger Jan Vertonghen vreest het ergste na de topper tegen Standard.

Deze keer was het de beurt aan de supporters van Standard, maar de Anderlecht-fans misdroegen zich in het verleden al eens. “Het is jammer dat dit erbij hoort. Ik ga niks zeggen over de fans van Standard, want op Sclessin is het ook gebeurd met onze supporters”, citeert Het Laatste Nieuws Vertonghen.

Vertonghen vreest een rampscenario voor de fans. ”Het helpt niemand. Ik hoop dat we kunnen toewerken naar een voetbal waarin dit niet meer gebeurt. Het kan ook eindigen zoals in Nederland, zónder uitsupporters. Daar wordt niemand vrolijk van. Ik hoop dat de mensen dat beseffen.”

De Rode Duivel hoopt alvast dat het in de toekomst beter zal gaan. “Het is de laatste jaren toch al een aantal keer gebeurd. Ik hoop dat we daar niet naartoe gaan. Je wil toch die dynamiek tussen thuis- en uitfans? Dat maakt voetbal mooi. Twee vurige supportersgroepen, maar dan op de juiste manier.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.