Standard mogelijk match zonder publiek na Anderlecht

Incidenten in Anderlecht waarschijnlijk niet onbestraft, Standard moet vrezen

8 december 2023 om 07:00

Donderdagavond liep het in het slot van de partij tussen RSC Anderlecht en Standard mis. Enkele 'fans' van de Rouches lieten zich gaan. De kans is groot dat het schouwspel gevolgen heeft voor heel de club. Een match achter gesloten deuren dreigt voor Standard.

Bij een 2-0 stand voor Anderlecht en met een naderende uitschakeling in de Beker van België vonden sommige personen het in het bezoekersvak een goed idee om projectielen naar de thuisfans te gooien. De scheidsrechters en de spelers hoopten nog op kalmte in de tribunes, maar toen die er niet kwam, moest de match tijdelijk worden gestaakt. Uiteindelijk werd het restant van de partij nog afgewerkt en kegelde Anderlecht Standard uit de Croky Cup.

De incidenten van donderdag blijven mogelijk niet onbestraft. Standard heeft immers nog een voorwaardelijke straf boven het hoofd hangen. Die kwam er na ... een vorige confrontatie tegen Anderlecht. De meeste menen kennen nog de incidenten van 2022 tussen Standard en Anderlecht. Toen viel vooral het gedrag van enkele Anderlecht-'fans' op. Bij een 3-1 stand voor de Rouches moest de match toen definitief gestaakt worden. Anderlecht kreeg daarna een 5-0 forfaitnederlaag aan de broek en moest zonder publiek spelen tegen Zulte Waregem.

In die bewuste match van 2022 in Luik lieten ook enkele Standard-'fans' zich gaan. De club kreeg toen een voorwaardelijke straf van één match spelen achter gesloten deuren. De straf zou ingaan bij een nieuw incident. Daar is nu sprake van, het is dus nu afwachten of de straf ook effectief wordt. De match verantwoordelijke nam donderdag alvast beelden van het schouwspel in Anderlecht. Nog dit: de voorwaardelijke straf van Standard zou normaal aflopen op … eind december van dit jaar.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.