Blessin:

Union op rand van de afgrond in Europa League: "Ben een beetje verdrietig"

1 december 2023 om 13:00
Laatste update: 1 december 2023 om 13:05

Union heeft de kansen laten liggen tegen FC Toulouse: het bleef steken op 0-0. Het lot van de Brusselaars hangt nu aan een zijden draadje, weet ook coach Alexander Blessin. 

"Ik ben een beetje verdrietig", stelde Blessin na de wedstrijd bij Sporza. "Wanneer je drie zulke grote kansen creëert en aan de overkant er geen weggeeft, dan verdien je eigenlijk te winnen. Onze efficiëntie was te weinig. Dat is sowieso teleurstellend."

Union moet nu winnen tegen Liverpool om nog kans te maken op de tweede plaats. "Tegen Liverpool zal het een spannende match zijn. Zij zijn al gekwalificeerd en Toulouse is er hier ook in geslaagd om te winnen. Op een goede dag is alles mogelijk, we kunnen trots zijn op deze prestatie. Op 14 december zullen we een perfecte dag nodig hebben en een slechte dag van Liverpool."

Ook met een derde plaats is Union overigens niet Europees uitgeschakeld. Het moet dan wel zakken naar de Conference League. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.