Union mogelijk bij Club Brugge, Gent en Genk: 'Conference League is van ons'

Union mogelijk bij Club Brugge, Gent en Genk: 'Conference League is van ons'

1 december 2023 om 09:20

Royal Antwerp FC heeft nog geen punten in de Champions League, en Union SG heeft het moeilijk in de Europa League. De clubs uit de Jupiler Pro League presteren beter in de Conference League. Dat merkte analist Ludo Vandewalle ook op.

Volgens de analist zijn de resultaten in de Conference League van groot belang. 'Voor de Europese voetbalbond UEFA leveren zeges en gelijke spelen financieel niet zo veel op. Maar voor de Belgische coëfficiënt staat puntenwinst in de Conference League gelijk aan de Champions League', schreef Vandewalle in Het Nieuwsblad.

Er bestaat een kans dat Union zich aansluit bij de Belgische clubs in de Conference League. 'Union kan zijn Europees topseizoen van vorig jaar nog evenaren maar het wordt heikel met die laatste wedstrijd tegen Liverpool. De derde plaats vasthouden en naar, jawel, de door ons zo geliefde Conference League is nog het hoogste haalbare', pende Vandewalle.

Er is één Europees toernooi waarin de clubs uit de Jupiler Pro League dit seizoen uitblinken. 'De Conference League is van ons', sloot Vandewalle af.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.