Kritiek op Lambrechts (Anderlecht-RWDM)

Over Lambrechts tijdens Anderlecht-RWDM: “Agressief en arrogant”

28 november 2023 om 18:29
Laatste update: 28 november 2023 om 18:29

RSC Anderlecht won afgelopen weekend met 2-1 van stadsrivaal RWDM. Het was een waar Brussels spektakel. De analisten van La Tribune, het Waalse equivalent van Extra Time, buigen zich over een aantal fases in de derby. 

De penalty die werd toegekend aan Paars-Wit voor een overtreding van Gueye genoot de aandacht van voormalig scheidsrechter Alexandre Boucaut. "Wat de penalty betreft, heb ik geen probleem met de tussenkomst van de VAR”, geeft Boucaut aan, geciteerd door RTBF

“Het feit dat hij de bal aanraakte is geen excuus. Je hebt een uitgestrekt been en spikes op je enkel," klinkt het bij Boucaut. De mening van de voormalige scheidsrechter lijkt verder ook gedeeld door de analisten aan tafel.

Er was geen volledige consensus over de uitsluiting van Camara in de 88e minuut. "Het was een zwaar verdict", zei Boucaut, die eerder meent dat het geen gele kaart had moeten zijn. "Het was het keerpunt van de wedstrijd", voegden de analisten aan tafel toe. De analisten geloofden verder dat de houding van de scheidsrechter niet helemaal oké was. "Hij was onaangenaam agressief en arrogant" in die fase, zei Nordin Jbari.