Anderlecht Brugge Gent Genk Antwerp en Standard hebben meer budget dan Cercle

Cercle Brugge moet met 25 miljoen euro budget nog enkel onderdoen voor de G6-clubs

28 november 2023 om 11:02

Cercle Brugge kan terugblikken op een erg sterke heenronde in de Jupiler Pro League. Groen-Wit staat halverwege de competitie op een knappe vierde plaats in de rangschikking, hoger dan rivaal Club Brugge. Cercle is lang niet meer het kleinere broertje uit Brugge.

Cercle Brugge heeft nog altijd de reputatie een kleinere club te zijn in de Jupiler Pro League. Niets is echter minder waar. Door de samenwerking met AS Monaco is er veel meer geld voorhanden dan men zou denken.

Met een budget van om en bij de 25 miljoen euro moet Cercle enkel onderdoen voor de G6-clubs RSC Anderlecht, Club Brugge, KRC Genk, KAA Gent, Royal Antwerp FC en Standard. Ondertussen heeft Monaco om en bij de 75 miljoen euro geïnvesteerd in Cercle Brugge, zo meldt Het Belang van Limburg.

Ere wie ere toekomt, het geld moet nog steeds goed geïnvesteerd worden. Dat is bij Cercle ook het geval. De Vereniging investeert zowel in spelers als in de omkadering daarvan. Dat het inlijven van een bekwame trainersstaf prioriteit is bij Cercle, bleek nogmaals uit het aantrekken van Bruno Andrade als assistent-trainer door hem weg te halen bij Lommel SK.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.