Verslag van Cercle Brugge - Eupen, speeldag 15 in de JPL

Cercle Brugge stijgt tijdelijk naar vierde plek na verdiende zege tegen Eupen

25 november 2023 om 17:52

Cercle Brugge heeft haar plekje in de top zes nog wat kunnen verstevigen. In eigen huis was het de grote favoriet tegen Eupen en wist het ook de drie punten te pakken. Het werd 2-0.

Cercle Brugge had voorlopig een plekje in de top zes beet en wilde die dan ook verstevigen. Tegenstander van dienst was KAS Eupen, dat een middelmatig seizoen kent en het vooral defensief moeilijk heeft deze campagne.

Het beloofde een fysieke wedstrijd te gaan worden en dat werd het ook. Cercle Brugge begon wel verschroeiend aan de partij en kwam via Somers ook bijna tot een vroeg doelpunt. Geen doelpunt, wel een waarschuwing voor Eupen dat er maar niet aan te pas kwam.

Flink wat overwicht en balbezit voor Cercle, met ook enkele kansen, maar op een doelpunt bleef het toch wachten. Maar wat in de eerste helft niet lukte, lukte na slechts één minuut in de tweede helft wel. Na een vrije trap die werd weggekopt door Eupen kreeg Alan Minda de bal lekker op de slof en kreeg hij de bal voorbij Slonina.

Veel verandering kwam er na dat doelpunt niet meer. Cercle Brugge controleerde, Eupen wist zich maar niet in de partij te knokken. In het slot kon Olaigbe de zege uiteindelijk helemaal veilig stellen met de 2-0. Dankzij die zege stijgt Cercle Brugge tijdelijk naar de vierde plek in de stand. KRC Genk kan echter weer over de Vereniging springen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.