Verslag van Burnley - West Ham met coach Kompany

Nachtmerrie voor Kompany: Burnley geeft winst in het slot uit handen en verliest

25 november 2023 om 18:00
Laatste update: 25 november 2023 om 19:09

Alweer geen overwinning voor Vincent Kompany en Burnley. De ex-coach van RSC Anderlecht blijft het moeilijk hebben in de Premier League en slaagde er ook tegen West Ham niet om een driepunter te boeken. In eigen huis gaf het in het slot nog een zege uit handen: 2-1.

Met amper vier punten na twaalf speeldagen kon Kompany met zijn Burnley alle punten goed gebruiken. Burnley zat in overlevingsmodus en hoopte tegen West Ham toch eens te kunnen overtuigen. Al liep het toch anders af voor Kompany en zijn jongens. Nochtans begon Burnley zeker niet slecht aan de partij tegen West Ham.

Het was lang de evenknie van West Ham en leek net voor rust zelfs een penalty te verdienen. De VAR vond het echter geen strafschop waard en doelpunten vielen er niet voor de pauze. Na de pauze kreeg Burnley de VAR dan toch mee. Na licht contact met Kudus ging Koleosho neer en vroeg hij om een strafschop. Deze keer hielp de VAR Kompany en co toch een handje en werd het via Rodriguez al snel 1-0.

Drama voor Kompany
Het werd na die treffer eenrichtingsverkeer met een West Ham dat vol voor die gelijkmaker ging. Het kreeg ook enkele goede kansen, maar doelman Trafford verslaan zat er niet meteen in. De netten schoon houden, deed hij echter niet. In het absolute slot werd het dan toch nog 1-1 via Kudus, die Burnley van de overwinning kon houden. Een gelijkspel? Niet dus.

Het werd uiteindelijk nog een dramatisch einde voor Kompany en zijn jongens, die even later West Ham zelfs nog voor een tweede keer zagen scoren. Via Soucek werd het uiteindelijk 1-2, de eindstand.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.