Promovendus RWDM wint in Eupen

RWDM wint op bezoek bij KAS Eupen, Panda’s trekken aan het kortste eind

11 november 2023 om 20:21

RWDM heeft zeer goede zaken gedaan in de Jupiler Pro League. Op bezoek bij KAS Eupen wist RWDM met 1-3 te winnen. De doelpunten werden gemaakt door Xavier Mercier, Shuto Abe en Romildo. De Panda’s kwamen op voorsprong via Isaac Nuhu, maar RWDM trok aan het langste eind.

In de veertiende speelronde van de Jupiler Pro League ging RWDM op bezoek bij KAS Eupen. Beide ploegen gingen voor een resultaat en in de beginfase zorgde dit voor kansen over en weer. Eupen leek langzamerhand het overwicht te krijgen over de match.

Eupen drukte dit overwicht door en in de 30e minuut kwamen De Panda’s op voorsprong via Isaac Nuhu. De aanvaller had al drie kansen gehad en wist de vierde te benutten namens Eupen. Keita deed goed voorbereidend werk en Nuhu kon de bal over doelman Defourny lepelen.

RWDM had slechts vier minuten nodig om de stand weer gelijk te trekken. Xavier Mercier kreeg namens RWDM iets te veel ruimte van Eupen. Mercier maakte hier op fraaie wijze gebruik van, de aanvallende middenvelder mikte de bal in de linkerhoek.

RWDM had nog mogelijkheden om uit te lopen, maar beide ploegen gingen met een gelijke stand de rust in. In de tweede helft ging de match opnieuw heen en weer, het was duidelijk te zien dat de ploegen elkaar op de ranglijst nauwelijks ontlopen.

In de 66e minuut was het promovendus RWDM dat de leiding nam. Shuto Abe zorgde voor het doelpunt. Camara zorgde met een fraai hakje voor de assist en Abe rondde vervolgens af. Eupen moest in eigen huis in de achtervolging.

Ook in de laatste fase van de match was de wedstrijd in evenwicht, een volgend doelpunt kon aan beide kanten vallen. In de 87e minuut viel dan toch de beslissing. Romildo vuurde op doel, het schot werd afweken waardoor doelman Slonina kansloos was. Romildo bepaalde de eindstand op 1-3.