Schmeichel is tevreden na zege RSC Anderlecht tegen Cercle

Tevreden Schmeichel houdt de nul bij Anderlecht: "Leerden onze les na Standard"

5 november 2023 om 16:30

RSC Anderlecht kende een goede zondagmiddag en slaagde er tegen Cercle Brugge in om met overtuigende 0-3 cijfers te winnen. Een mooi verjaardagscadeau voor Kasper Schmeichel, die voor het eerst ook de nul wist te houden.

De Deense veteraan was dan ook bijzonder tevreden met het geleverde spel van zijn ploegmaats. "We zijn tevreden en leerden onze les na die match tegen Standard, toen we na een 0-2-voorsprong niet goed genoeg vochten na de rust. Dat was vandaag anders. We toonden kwaliteit wanneer het moest", klonk het bij Eleven/DAZN.

Voor Schmeichel was het zo ook zijn eerste clean sheet als doelman van RSC Anderlecht. "Als ploeg verdedigden we heel goed en ze kregen niet al te veel kansen. De nul houden doet zeker deugd, maar de drie punten zijn het belangrijkste", bleef hij er nog rustig onder.

En voor Schmeichel ook een mooi verjaardagscadeau. Al doet zijn 37e verjaardag hem nog niet denken aan zijn pensioen. "Er zitten nog vele jaren in mij. Als je een bepaalde leeftijd bereikt, dan wordt daar over gesproken. Maar ik voel me nog zeer goed", besluit hij.