RSC Anderlecht wint van Cercle Brugge

RSC Anderlecht blijft overtuigen en zet Union onder druk na zege tegen Cercle

5 november 2023 om 15:25
Laatste update: 5 november 2023 om 15:51

RSC Anderlecht heeft de titeldroom nog wat extra kracht kunnen bijzetten. In de topper tegen nummer vier Cercle Brugge wist het opnieuw te overtuigen en met duidelijke 0-3 cijfers te winnen.

Met Cercle Brugge en RSC Anderlecht stond de nummer vier tegenover de nummer twee in de stand. Het beloofde een leuke partij te gaan worden en beide ploegen toonden aanvankelijk alvast de goede intenties. Een zondagswandeling werd het niet, met zowel Anderlecht als Cercle Brugge die zochten naar een snelle treffer.

Anderlecht werd het aanvankelijk wel moeilijk gemaakt, al had Thomas Delaney wel na enkele minuten de openingstreffer al moeten scoren. Er was voldoende strijd in de partij, maar op het grote doelgevaar was het wachten. De bezoekers toonden zich wel de gevaarlijkste ploeg en wisten Warleson enkele keren aan het werk te zetten, terwijl ook Kasper Schmeichel zich moest tonen op pogingen van topschutter Kevin Denkey.

De grootste kans voor de Brusselaars was echter van Thorgan Hazard, die na een mooie actie de bal richting doel kon werken en de paal raakte. Geen treffer voor Hazard, wel een belangrijke rol bij het openingsdoelpunt even later. Na goed werk van de middenvelder kwam de bal uiteindelijk tot bij Kasper Dolberg, die er 0-1 van maakte en zijn ploegmaat Anders Dreyer ook nog zag scoren.

Cercle Brugge begon vol goede moed en met heel wat aanvallende intenties aan die tweede helft. Het probeerde Anderlecht helemaal naar achteren te drukken en een vroege aansluitingstreffer te scoren, al stond het vizier bij de Vereniging toch niet echt scherp en bleef paars-wit makkelijk overeind.

Een situatie waar Anderlecht graag gebruikt van maakte. Terwijl Cercle Brugge zocht naar doelpunten, waren het de bezoekers die scoorde. Op het uur besliste Mario Stroeykens na mistasten van Jesper Daland de partij helemaal in het voordeel van Anderlecht met de 0-3.

Het bleek de klap te veel voor Cercle Brugge. Het probeerde nog wel tot scoren te komen, maar een doelpunt zat er nooit echt in. Het bleef dan ook 0-3. Door de zege staat RSC Anderlecht nog wat stevig op de tweede plek en telt het 27 punten na dertien wedstrijden. Dat is er eentje minder dan leider Union, dat nog in actie komt tegen Club Brugge. Cercle Brugge blijft steken op de vierde plek, maar kan nog worden ingehaald door Blauw-Zwart.