Eerste clean sheet voor Schmeichel bij RSC Anderlecht

Mooi verjaardagscadeau voor Schmeichel, eerste clean sheet in België

6 november 2023 om 12:25
Laatste update: 6 november 2023 om 12:25

RSC Anderlecht won zondag met 0-3 van Cercle Brugge. Tegen de Verenging hield Kasper Schmeichel dus de nul. Het is voor de Deen zijn eerste clean sheet in ons land en dat uitgerekend op zijn verjaardag. 

Op 5 september tekende Schmeichel bij Anderlecht. Zijn debuut voor Anderlecht volgde op 24 september tegen Club Brugge. Die match eindigde op een 1-1 gelijkspel. Daarna speelde Anderlecht tegen: KAS Eupen (1-3 winst), KV Mechelen (3-1 winst), Standard (3-2 nederlaag) en Oud-Heverlee Leuven (5-1 winst). In al die matchen moest de Deen zich dus minstens één keer omdraaien.

Zondag tegen Cercle Brugge hield Schmeichel 90 minuten zijn netten schoon. Ook topschutter Kévin Denkey kon de Deen niet verschalken. Zondag mocht Schmeichel ook 37 kaarjes uitblazen. De doelman heeft dus nu twee redenen om te vieren.

Dupé staat op drie clean sheets
Deze week hield Anderlecht in de Beker van België de nul tegen La Louvière (0-1 winst), maar in die match stond Maxime Dupé tussen de palen. De concurrent van Schmeichel bij Anderlecht keepte dit seizoen acht duels voor paars-wit. Daarin hield de 30-jarige Fransman drie keer de nul. In de Jupiler Pro League hield Dupé de nul tegen Royal Antwerp FC (1-0) en STVV 0-1).