'Roep Vanaken maar op en als De Bruyne niet kan spelen, zet je hem maar'

Raes kan lof over Club Brugge-speler niet op: "Roep hem maar op Tedesco"

2 november 2023 om 21:15

Club Brugge kent een seizoen met ups en downs, maar kan wel weer rekenen op een sterke Hans Vanaken. Na een iets minder seizoen heeft de kapitein van Blauw-Zwart zich helemaal herpakt. Frank Raes is ook bijzonder lovend voor de middenvelder.

Bij Sjotcast stak de voetbalcommentator zijn bewondering voor Vanaken niet onder stoelen of banken. Hij ziet ook hoe belangrijk Vanaken dit seizoen is voor Club Brugge. "Hij moet het toch altijd opnieuw doen. Hij is er altijd, over hem mogen we niets verkeerds zeggen. Zijn cijfers zijn fenomenaal", geeft hij aan.

Onder Domenico Tedesco is Vanaken verre van zeker van een selectie, maar volgens Raes verdient de middenvelder van Club Brugge wel een plekje in de selectie. "Roep hem maar op. En als De Bruyne niet speelt, zet je hem maar. Hij kan Lukaku of Doku zeker lanceren. Hij ziet het snel en kan het technisch ook uitvoeren. Die zouden echt goed draaien met Vanaken achter zich. Het lijkt routine hoe goed hij is", besluit hij.

De 31-jarige middenvelder kwam dit seizoen 21 keer uit voor Club Brugge. Daarin is hij tot dusver goed voor zeven doelpunten en zes assists.