Raes neemt het op voor het Play-Offsysteem: "Ik ben een believer"

31 juli 2023 om 14:15

We zijn begonnen aan het nieuwe seizoen, waarin er ook opnieuw Play-Offs worden gespeeld. Deze keer niet met vier, maar wel met zes ploegen in PO1. Die Play-Offs kregen de laatste jaren ook flink wat kritiek, al blijft Frank Raes een fan.

Dat de Champions' Play-Offs opnieuw met zes worden gespeeld, vindt Raes alvast een gede zaak. "Het is in feite een terugkeer naar hoe het vroeger was", geeft hij aan bij De Morgen. "Je kunt natuurlijk zeggen dat we in de play-offs met vier ploegen een kortere en fellere strijd hadden. Maar die uitbreiding is nodig om play-off 2 en de rest van de competitie meer in balans te krijgen."

Dat het voor veel ploegen afgelopen seizoen al zo vroeg voorbij was, vond Raes niet al te prettig. "Vorig jaar kon bijvoorbeeld Anderlecht eind april al op vakantie, terwijl nu alle clubs evenveel wedstrijden spelen, en dat lijkt me een goede zaak", klinkt het.

Ondanks de hevige kritiek op het Play-Offsysteem blijft Raes toch een fan. "Ik ben een believer. Net als bij de Amerikaanse NBA krijg je zo een seizoen waarbij je opbouwt naar meerdere pieken en dat is alleen maar mooi voor het spektakel. Om kampioen te worden moet je er staan tegen de topploegen, dat hoort zo", besluit hij.