Vanhaezebrouck na Patro – Gent

Vanhaezebrouck na Patro Eisden – Gent: “Tijdens de match al genoeg heisa gemaakt”

2 november 2023 om 19:02

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, blikt terug op de Croky Cup match tegen Patro Eisden. Vanhaezebrouck verbaast zich over de heisa die is ontstaan na de match tussen Patro Eisden en Gent, volgens de hoofdtrainer was Gent niet in grote problemen tegen Patro Eisden. Gent won de match bij Patro Eisden uiteindelijk met 1-3. 

Vanhaezebrouck blikt terug op de Croky Cup-match van Gent bij Patro Eisden. “Ik denk dat we meer hebben gedaan dan onze job volbracht tegen Patro Eisden. Als ik zo hier en daar wat reacties opvang dan is het precies alsof we problemen hebben gehad in die match, met de hakken over de sloot. Ik las van alles: ‘verlost KAA Gent”, vertelt Vanhaezebrouck via de officiële kanalen van Gent.

Vanhaezebrouck vertelt verder dat hij nooit het gevoel had dat Gent in de problemen kwam tegen Patro Eisden. “Ik heb nooit het gevoel gehad dat wij zwaar in de problemen kwamen of konden komen. Oké zij hebben gelijk gemaakt en dan is er die vrije schop geweest. Een beetje een rare fase, dat gebeurt niet vaak meer, maar oké dat kan natuurlijk, dat had slecht kunnen uitdraaien. Maar voor de rest hebben wij heel weinig weggegeven in heel de wedstrijd”, aldus Vanhaezebrouck.

"Ook dan hadden we niet gepanikeerd"
Vanhaezebrouck deelt verder dat Patro Eisden het goed dicht hield. “Het was eigenlijk zoeken tegen een heel compacte tegenstander met heel veel spelers achter de bal, sterke gasten allemaal. Met de nodige fouten ook nog eraan toegevoegd, dan moet alles passen om tot die kansen te kunnen komen om terug te scoren en terug die voorsprong te nemen. Dat heeft even geduurd, het had zelfs gekund om in de verlenging te gaan, maar ook dan hadden we niet gepanikeerd”, meent Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck sluit af door zijn conclusie te trekken over de match tussen Gent en Patro Eisden. “Ik denk dat we gisteren echt wel voorbereid waren op wat ons te wachten stond. De spelers wisten ook, oké rustig blijven, niet reageren of panikeren. Gewoon ons kwalificeren en dat hebben we gedaan met meer dan genoeg dominantie. Achteraf is er heel veel heisa gemaakt, maar dat was allemaal niet nodig. Want tijdens de match hadden ze al genoeg heisa gemaakt zou ik zeggen, om er dan achteraf nog een klets bij te doen. Dus ja, we zijn er zonder kleerscheuren uitgekomen en nu is het een kwestie om iedereen fit te krijgen voor zondag.”