Union SG maakt comeback compleet en wint in slotseconde van LASK

26 oktober 2023 om 22:55

Union SG en LASK Linz bekampten elkaar in de groepsfase van de Europa League. Union SG kwam op achterstand, maar maakte in de tweede helft een comeback compleet. In de slotfase legde Christian Burgess de 2-1 eindstand vast.

Union SG had het in de beginfase moeilijk tegen LASK en de uitploeg was ook het gevaarlijkst. Een bal moest van de lijn worden gekeerd door Mac Allister. LASK kwam na 24 minuten dan ook verdiend op voorsprong. Usor maakte een knappe aanval af.

Union leek direct de gelijkmaker te maken, maar het doelpunt van Amoura werd na tussenkomst van de VAR afgekeurd. De Turkse scheidsrechter oordeelde uiteindelijk een fout eerder in de fase van Lazare. Zo bleef de ruststand bij 0-1 voor LASK.

In de tweede helft kwam de uitploeg meteen gevaarlijk uit de kleedkamer. Een kopbal van Ljubicic ging maar net voorlangs. Union SG drukte de tegenstander meer en meer weg en dat werd tien minuten voor tijd beloond. De bal ging op de stip en Puertas faalde niet: 1-1.

In de allerlaatste minuut maakte Union SG de comeback compleet. Op een vrije trap van Puertas kopte Burgess de winnende treffer tegen de netten. Door de belangrijke zege telt Union nu vier punten en staat het tweede. Liverpool won met 5-1 van Toulouse en staat met negen punten eerste. De Fransen hebben vier punten, LASK nul.