Tienkoppig KRC Genk speelt gelijk tegen Ferencvaros en staat derde

26 oktober 2023 om 22:55
Laatste update: 26 oktober 2023 om 22:57

KRC Genk nam het in de Conference League op tegen het Hongaarse Ferencvaros. Uiteindelijk werd er niet gescoord en bleef de wedstrijd op 0-0 steken. Daardoor zakt KRC Genk naar de derde plek.

De wedstrijd liep wat vertraging op door een tifo van de thuisfans. Door de rookophoping lag de match een paar minuten stil. Het was uiteindelijk KRC Genk dat voor een eerste gevaar kon zorgen. Vervolgens nam de uitploeg het stokje over en Vandevoordt moest redden op een poging van Siger.

Na een halfuur spelen kwam KRC Genk wel dicht bij het openingsdoelpunt. Joseph Paintsil gaf een voorzet aan Zeqiri en die kopte tegen de paal. Even later was het Paintsil zelf die het doelhout wist te vinden. Uiteindelijk gingen KRC Genk en Ferencvaros rusten met een brilscore.

Vandevoordt moest na rust weer redden. Een snel genomen vrije trap zorgde voor een open kans van de uitploeg, maar de doelman hield zijn netten schoon. De wedstrijd ging op en af, maar een doelpunt kwam er niet. Bij beide ploegen sleep er ook frustratie in de match waardoor het soms bikkelen was.

Tien minuten voor tijd was het even bibberen voor KRC Genk. De bal belandde op de paal en Arokodare werkte de bal vervolgens van de lijn. Uiteindelijk bleef de wedstrijd op 0-0. In de slotfase kreeg Arokodare nog een rode kaart na tussenkomst van de VAR.

Fiorentina won overtuigend met 6-0 van Cukaricki en staat eerste met vijf punten. Ook Ferencvaros telt vijf punten, maar heeft een beter doelsaldo dan KRC Genk.