Degryse vol ongeloof over Anderlecht

Degryse over Anderlecht: "Moeilijk verklaren hoe ze de pedalen zo kwijt speelden"

23 oktober 2023 om 22:14

Marc Degryse blikt terug op de match tussen Standard en RSC Anderlecht. Paars-wit kwam op Sclessin met 0-2 voor, maar verloor uiteindelijk met 3-2. Degryse was gecharmeerd van de eerste helft van Anderlecht, maar vindt het onbegrijpelijk hoe het in elkaar stortte in de tweede helft.

Degryse zag dat Anderlecht in de eerste helft sterk voor de dag kwam tegen Standard. Anderlecht kwam met 0-2 voor en Degryse was onder de indruk van het veldspel van Anderlecht. “Anderlecht gaat door op zijn elan, dacht ik. Ik was gecharmeerd”, deelt Degryse via Het Laatste Nieuws.

Degryse was vol ongeloof hoe hij Anderlecht uit de kleedkamers zag komen tegen Standard. “Niemand had dit zien aankomen. Anderlecht heeft veel ervaring in de ploeg en toch geraakte het op tien minuten tijd het spoor zó bijster. Onbegrijpelijk”, aldus Degryse.

Degryse begrijpt nog steeds niet hoe Anderlecht het zo weg kon geven tegen Standard. “Het blijft verrassend én moeilijk te verklaren hoe ze de pedalen zo kwijt speelden. Vanwaar kwam die twijfel toch? Ja, je speelt op een kolkend Sclessin, maar met al hun ervaring hadden ze de match nooit uit handen mogen geven”, besluit Degryse.