Lardot na Standard – Anderlecht: “Als ik beelden had gezien, gaf ik penalty"

23 oktober 2023 om 19:29
Laatste update: 23 oktober 2023 om 19:51

StandardRSC Anderlecht eindigde op 3-2. Na de match was paars-wit niet opgezet met de wedstrijdleiding. Het vond onder meer dat het recht had op een strafschop. Een dag na de match bevestigt scheidsrechter Jonathan Lardot dat hij die ook had willen fluiten, maar dat de VAR hem in de steek liet.

Zinho Vanheusden ging in de eigen zestien aan Kasper Dolberg hangen. Daarna ging de Deen naar de grond. Lardot zag Dolberg wel liggen, maar wist niet juist wat er was gebeurd. De scheidsrechter stelt dat hij “gefocust was op de rechterkant” en “de spelers in de zestien moest negeren.”

Daarna ging Lardor verder. "Ik vertelde de VAR dat die speler op de grond lag en ze die fase moesten bekijken. De VAR vertelde mij dat ik de beelden niet moest gaan bekijken. Het was niet nodig. Ik heb de beelden natuurlijk herbekeken. Ik had liever dat de VAR mij naar de kant had geroepen. Zodat ik zelf een oordeel kon vormen."

Lardot had de bal op de stip willen leggen."Ik zie ook de houding van Vanheusden, die de fase en de bal negeert. Hij focust zich enkel op de aanvaller met zijn armen. Als ik de beelden had gezien, had ik een penalty gegeven en Vanheusden geel voor onsportief gedrag."