Vandenbempt na Standard – Anderlecht

Vandenbempt na Standard – Anderlecht: “Het allerbeste van Anderlecht”

23 oktober 2023 om 18:12

Peter Vandenbempt blikt terug op de match tussen Standard en RSC Anderlecht. De analist was onder de indruk van wat paars-wit liet zien in de eerste helft op Sclessin. Vandenbempt meent dat hij het allerbeste Anderlecht van dit seizoen heeft gezien. Anderlecht ging met een 0-2 voorsprong rusten, maar verloor met 3-2 bij Standard.

Vandenbempt gelooft dat Anderlecht stevig baalt van de weggegeven voorsprong. “Zoals Anderlecht voor de rust, ondanks balbezit en initiatief voor Standard, toch controle had en de manier waarop het voetbalde, dat was gewoon héél goed”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt was erg onder de indruk van het veldspel dat Anderlecht liet zien op bezoek bij Standard. “Zo zuiver, zo snel, verticaal, Thorgan Hazard die alomtegenwoordig was, heel knap uitgespeelde aanvallen, een kans of 5 afgedwongen in 1 helft in Luik, een indrukwekkend spelletje balbezit net voor de rust en klinisch voor doel. Dat was van het allerbeste van Anderlecht”, aldus Vandenbempt.

Toch zag Vandenbempt meerdere problemen bij Anderlecht toen de ploeg uit de kleedkamer kwam. “Ineens was Anderlecht weer slordig en traag en vond het geen oplossing voor die andere wedstrijdsituatie. Ik denk dat het een dreun is die kan tellen voor Anderlecht.
Om Anderlecht nu echt een titelkandidaat te noemen, daar zou ik toch nog even mee wachten”, besluit Vandenbempt.