Vandenbempt onder de indruk van Standard "Luik is weer een hel"

Vandenbempt onder de indruk van Standard: "Luik is weer een hel"

23 oktober 2023 om 16:07

Standard wist zondagavond een 0-2 achterstand tegen RSC Anderlecht helemaal om te buigen. De Rouches kwamen na rust erg sterk uit de kleedkamer en wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 3-2. Peter Vandenbempt reageert daags na het spektakel.

Net als twee weken geleden tegen Club Brugge, toen Standard 2-1 wist te winnen, heeft het publiek opnieuw een rol gespeeld in de remonte volgens Vandenbempt. "De band met de fans is er weer. Luik is weer een hel voor de tegenstander. Dat is een grote troef voor Standard", zegt Vandenbempt bij Sporza.

In tegenstelling tot het begin van het seizoen lijkt het geluk nu wél aan de kant van Standard te zijn. "Alle ballen vlogen erin, maar dat is ook de periode waarin Standard nu zit", klinkt het bij de analist.

Al nuanceert Vandenbempt ook dat de overwinningen tegen Club Brugge en Anderlecht anders hadden kunnen uitdraaien. "Het hadden nederlagen kunnen zijn. Maar er is vertrouwen, er zit spirit, energie, leven en overtuiging in de ploeg. De top zes is nu wel een gerechtvaardigde ambitie voor Standard", zegt Vandenbempt.