"Niets staat Vermeeren in de weg dat niveau te halen"

Coulibaly trainde met sterren: "Niks ligt Vermeeren in de weg dat niveau te halen"

21 oktober 2023 om 10:41

Het waren best grote schoenen om te vullen, maar in een kleine twee maanden tijd heeft Soumaïla Coulibaly ervoor gezorgd dat niemand op de Bosuil nog aan Willian Pacho denkt. De huurling van Borussia Dortmund doet het uitstekend in de achterhoede van Royal Antwerp FC. Intussen heeft hij al heel wat opgestoken van twee fenomenen onder zijn ploeggenoten: Toby Alderweireld en Arthur Vermeeren.

Mede dankzij het duo Alderweireld-Coulibaly slikte Antwerp tot dusver nog maar vijf tegentreffers in de Jupiler Pro League, veruit het minste van alle zestien ploegen. In navolging van Pacho profiteert ook Coulibaly volop van het leiderschap van Alderweireld. De ex-Rode Duivel heeft hem al veel bijgeleerd. "Over hoe ik het spel kan lezen, mijn eigen positiespel... Hij praat veel met me en stuurt altijd bij op het veld", is de Fransman dankbaar bij Het Laatste Nieuws.

Bij Antwerp is de linkspoot voor het eerst basiskracht, nadat hij zijn opleiding genoot bij grootmachten als PSG en Borussia Dortmund. Daar speelde Coulibaly samen met enkele absolute vedetten uit het hedendaagse voetbal: Erling Haaland, Jude Bellingham en Kylian Mbappé, om er maar enkelen te noemen. Mogelijk vermeldt de mandekker straks Vermeeren in één adem met die namen. "Zo kom je er niet veel tegen", is hij onder de indruk van zijn ploegmakker.

Coulibaly dicht Vermeeren dan ook een grootse toekomst toe. "Op een veld doet hij ongelooflijke dingen, zeker voor zijn leeftijd. Als hij zo blijft groeien staat niets hem in de weg om ook dat niveau te halen", voorspelt hij. Oh ja, wie vond Coulibaly eigenlijk de beste speler met wie hij ooit samentrainde? Zijn antwoord is best verrassend. "Als ik er ééntje moet kiezen... Julian Draxler! Fysiek sterk en technisch perfect."