Mechelen wint oefenmatch van Zulte Waregem

Efficiënt Mechelen wint oefenmatch achter gesloten deuren van Zulte Waregem

12 oktober 2023 om 15:59

KV Mechelen en SV Zulte Waregem gingen de strijd aan achter gesloten deuren. In de vriendschappelijke match wist Malinwa met 0-2 te winnen op bezoek bij Essevee. Namens Mechelen kwamen Elias Cobbaut en Tristan Loiseaux tot scoren.

Het regende flink tijdens de oefenmatch tussen Zulte Waregem en Mechelen. De kansen gingen over en weer tussen de beide ploegen. Zulte Waregem wist aardig wat druk uit te oefenen op de opbouw van Mechelen. Toch is het Mechelen dat op voorsprong kwam, Cobbaut wist via een hoekschop de 0-1 binnen te koppen.

In de tweede helft wist Zulte Waregem opnieuw druk uit te oefenen op de Mechelse opbouw. Het lukte Zulte Waregem alleen niet om deze druk om te zetten in doelpunten. In de laatste fase van de wedstrijd verdubbelde Mechelen de voorsprong op fraaie wijze. De pas 19-jarige Loiseaux knalde de bal vanaf de rand zestien binnen. Zulte Waregem ging nog voor een slotoffensief, maar dit leidde niet tot doelpunten.

Opstelling Essevee: Van Der Gouw, Tambedou, Derijck (46’ Labie), Lopez, Demuynck, Savic, Sergeant, Bagan (75’ Cappelle), Brüls, Guindo (46’ El Boutaibe), Machado

Opstelling KV Mechelen: Raemaekers, Van Hecke, Hairemans, Storm (60’ Van Der Velde ), Loiseaux, Thoelen, Schoofs (60’ Bafdili), Mrabti (60’ Yeboah), Cobbaut, Foulon (60’ El Gharbi), Bassette (75’ Antonio)