KV Mechelen speelde Vermeeren kwijt: "Keuze die wij beetje vreemd vonden"

12 oktober 2023 om 13:16
Laatste update: 12 oktober 2023 om 13:03

Arthur Vermeeren speelt momenteel de pannen van het dak bij Antwerp. De middenvelder had echter ook bij KV Mechelen kunnen zitten. Op zijn dertiende trok Vermeeren daar de deur dicht. 

"Ik herinner mij dat Arthurs papa zijn zoon liever aanvallender op het middenveld zag spelen en wij hem meer een verdedigender profiel vonden", legt coördinator Dennis Henderickx uit bij Gazet Van Antwerpen. "Aan het einde van de rit hebben we daarover met de papa een aantal goeie gesprekken gevoerd, waarna de familie uiteindelijk voor Antwerp heeft gekozen. Een keuze die wij een beetje vreemd vonden, aangezien onze jeugd op elite 1-niveau speelde, en Antwerp elite 2."

Nu plukt Antwerp de vruchten van die deal. "Het project dat KV Mechelen met Arthur voor ogen had, had ook kunnen slagen, zie maar naar de doorbraak van Aster Vranckx. Al was er geen garantie dat hij de dezelfde stappen zou hebben gezet als nu bij Antwerp. Het gaat ook om op het juiste moment de juiste mensen tegenkomen. Mark van Bommel heeft hem terecht alle kansen gegeven", besluit Henderickx.

Vermeeren werd maandag ook voor het eerst geselecteerd bij de Rode Duivels, die vrijdag aantreden tegen Oostenrijk.