Liverpool nog maanden zonder gevuld Anfield

Liverpool nog maanden zonder gevuld Anfield, verbouwing loopt vertraging op

12 oktober 2023 om 15:21

De verbouwing van een van de tribunes van Anfield heeft opnieuw vertraging opgelopen. Hierdoor zal Liverpool nog tot aan 2024 zo'n 10.000 supporters moeten missen bij thuiswedstrijden. 

Liverpool hoopte dat de werkzaamheden aan het bovenste gedeelte van de Anfield Road Stand in oktober afgerond konden worden, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Dat vertelt Billy Hogan, CEO van Liverpool, in een update op de clubwebsite. In ieder geval tot 2024 blijft het deel van de tribune leeg, terwijl er al kaarten zijn verkocht voor onder andere de komende Merseyside derby tegen Everton op zaterdag 21 oktober. Met de supporters die een kaartje voor die wedstrijd hebben gekocht, gaat Liverpool contact opnemen. 

Liverpool zal door de vertraging in de werkzaamheden het in de komende thuiswedstrijden tegen Everton, Nottingham Forest, Brentford, Fulham, Manchester United, Arsenal en Newcastle United zonder de steun van ongeveer 10.000 supporters moeten doen. Door de werkzaamheden is de maximale capaciteit volgens Engelse media op dit moment 51.000 bezoekers. Zodra de verbouwing afgerond is, stijgt dit naar 61.000. 

Liverpool staat op dit moment vierde in de Premier League met zeventien punten uit acht duels. Tottenham Hotspur is koploper met twintig punten.