Geen Noa Lang bij Nederlands elftal, Koeman haalt Stengs bij de selectie

9 oktober 2023 om 09:10

Noa Lang (ex-Club Brugge) en Mark Flekken hebben zich definitief afgemeld bij het Nederlands elftal. Daardoor mogen Andries Noppert en Calvin Stengs (ex-Antwerp) zich op maandag gaan melden bij Oranje.

Lang viel zondagmiddag met een hamstringblessure uit bij PSV, terwijl Flekken het treffen tussen Manchester United en Brentford dit weekend moest laten schieten wegens ziekte. Nu is duidelijk dat de twee niet fit genoeg zullen zijn om aan te sluiten bij de Oranje-selectie in Zeist. Daardoor heeft Koeman ervoor gekozen om Noppert en Stengs op te roepen.

Door de blessure van Flekken zullen Bart Verbruggen, Nick Olij en Noppert moeten strijden om een plekje onder de lat in de komende interlands. De goalie van SC Freiburg leek namelijk zeker van zijn plek, nu ook Justin Bijlow in de lappenmand zit. Stengs moet Oranje juist van aanvallende impulsen voorzien. Met Lang, maar ook Memphis Depay en Cody Gakpo zijn veel Nederlandse aanvallers geblesseerd.

Voor Stengs is het de eerste keer in 2,5 jaar tijd dat hij weer is opgeroepen voor Oranje. Zijn laatste interland dateert dan ook van maart 2021, toen Oranje op bezoek ging bij Gibraltar. Noppert was in de vorige interlandperiode nog gewoon van de partij, maar werd nu aanvankelijk buiten de selectie gehouden vanwege zijn mindere vorm.