PSV én Nederland zien Lang uitvallen: 'Bij Oranje moet je ook kunnen sprinten'

PSV én Nederland zien Lang uitvallen: 'Bij Oranje moet je ook kunnen sprinten'

9 oktober 2023 om 08:01

Noa Lang (Club Brugge) zal zich maandag niet melden bij het Nederlands elftal. Volgens Peter Bosz is het beter voor de aanvaller van PSV om in Eindhoven te herstellen.

Lang viel in de eerste helft van het uitduel met Sparta Rotterdam (0-4) uit met een hamstringblessure. "Hij heeft dit seizoen al twee keer eerder iets soortgelijks gehad. Hij kan daarbij alles doen, alleen niet volledig sprinten. Dat gaf hij nu weer aan", aldus Bosz bij ESPN. "En dus heb ik hem er snel afgehaald. Zeker als je ziet wie we op de bank hebben. Daarnaast wil je geen risico nemen."

Bosz is pessimistisch over de kans dat Lang minuten kan maken bij Oranje, dat zich vanaf maandag gaat voorbereiden op de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Griekenland. "Ik denk niet dat hij het Nederlands elftal gaat halen. Ik zou het niet verstandig vinden, als hij gaat."

"Of Ronald Koeman zich zorgen moet maken? Dat zeker, dat doe ik ook, anders haal ik hem er niet af. Hij kan alles doen, behalve voluit sprinten. Nou, volgens mij moet je ook bij Oranje kunnen sprinten."