Antwerp wil pijnlijk record niet evenaren: "Dat gaat verlossend werken"

2 oktober 2023 om 12:29

Antwerp speelde tegen KV Mechelen voor de derde keer op rij 0-0 in de competitie. Vier op een rij zou een record zijn, maar Jelle Bataille heeft daar duidelijk geen zin in. 

"Neen, zo vaak 0-0 spelen is voor niemand leuk", benadrukt Bataille bij Het Nieuwsblad. "Ook niet voor ons, want in de stand schiet je er niks mee op. We starten elke keer wel met frisse moed en we hebben balbezit, we zijn de betere ploeg, we creëren voldoende kansen. Alleen dat goaltje ontbreekt. Of die laatste bal, die we beter moeten verzorgen."

Tegen Eupen mag dat niet opnieuw gebeuren. "Ik neem niemand iets kwalijk. We gaan niet beginnen met de vinger wijzen, want we zijn een team – samen uit, samen thuis. Maar het wordt tijd dat er iemand dat doelpunt maakt. En als dat lukt, gaan we er meteen meer maken, denk ik. Dat gaat verlossend werken."

In de Jupiler Pro League zijn er vijf teams die al vier keer op rij een brilscore lieten optekenen. Het gaat om KV Mechelen (1964), Standard (1968), Kortrijk (1989), La Louvière (2006) en Mons (2008).