Vandenbempt kritisch voor Antwerp en vindt dat er te weinig creativiteit is

Vandenbempt uit kritiek op Royal Antwerp FC: "Dan is er toch iets mis"

2 oktober 2023 om 12:40

Royal Antwerp FC bleef opnieuw op een 0-0 steken tegen KV Mechelen. Peter Vandenbempt reageert op de huidige vorm van Antwerp en benadrukt het gebrek aan creativiteit in de Antwerpse selectie.

"Drie keer 0-0 op een rij voor Antwerp, dan is er toch iets mis", zegt Vandenbempt bij Sporza. Volgens hem is vooral het gebrek aan doelpogingen een probleem voor The Great Old. "Tegen Gent en KV Mechelen was het een uur wachten op een schot tussen de palen, dan kan je niet scoren", klinkt het bij de voetbalcommentator.

Het vertrek van Stengs weegt nog zwaar op de creativiteit van Antwerp volgens Vandenbempt. "Ik blijf vinden dat er te weinig genialiteit in het elftal zit, vooral in de laatste 20 meter", voegt Vandenbempt toe. Hij vindt dat de andere jongens die de voorbije weken op de flanken speelden voor te weinig gevaar gezorgd hebben.

Vandenbempt benadrukt wel de discipline en goede mentaliteit die Van Bommel in het elftal gekregen heeft. Volgens hem is Antwerp in tegenstelling tot Genk en Club Brugge wel sterk in de organisatie.

Woensdag neemt Antwerp het op tegen Shakhtar Donetsk in de Champions League. De voetbalcommentator is duidelijk dat The Great Old vol voor de drie punten moet gaan. "Als Antwerp derde wil worden in de groep, zal 0-0 niet genoeg zijn", besluit Vandenbempt.