Caçapa na RWDM-Union SG: “We zijn veel te laat aan onze derby begonnen”

Caçapa na RWDM-Union SG: “We zijn veel te laat aan onze derby begonnen”

29 september 2023 om 10:10

RWDM leek Union SG op een gelijkspel te kunnen houden na een knappe comeback, maar de promovendus ging in het slot van de wedstrijd alsnog kopje onder. Coach Claudio Caçapa sprak met Het Nieuwsblad.

Volgens de Braziliaan had RWDM vroeger bij de les moeten zijn. “We zijn veel te laat aan onze derby begonnen, pas na 35 minuten. En dat terwijl een derby zo belangrijk is. We zijn er helaas slecht ingekomen. We wisten welke moeilijkheden we zouden tegenkomen tegen een ploeg die in de Europa League zit.”

Caçapa zag geen concentratie bij zijn manschappen. “Ze hebben graag de bal, kunnen voor pressing zorgen. Dan moet je er vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter stáán. Dat was niet het geval. Als je dan aan concentratieverlies lijdt, zoals dat in het eerste halfuur het geval was bij ons...”

Uiteindelijk heerst er toch teleurstelling. “Dat we rust ingaan met een 2-2-tussenstand na zo’n achterstand is super, maar in de slotfase dan die 2-3 slikken, dat maakt me triest. Ik heb veel te weinig moed aan de bal gezien van onze kant. Zo hadden we Union veel meer in de problemen kunnen brengen.”

RWDM voetbalde goed mee tegen Union SG. “Ik vond onze balbeheersing in de tweede helft zeker niet slecht. We hadden enkel nog een duwtje extra nodig om Union nóg meer schade toe te brengen. Die moed waarover ik net sprak. Dat zat er helaas niet meer in voor ons.”