Lapoussin verhindert knappe comeback RWDM en pakt driepunter voor Union

28 september 2023 om 20:33

De Brusselse derby heeft in het slot voor een winnaar kunnen zorgen. RWDM wist zich na een 0-2 achterstand nog terug te vechten naar een 2-2 stand, maar gaf die in het slot nog uit handen: 2-3.

De derby tussen RWDM en Union beloofde een beladen duel te worden, met flink wat strijd en twee ploegen die voor de overwinning gingen. Dat werd het ook, met een Union dat toch beter voor de dag kwam en ook het eerst wist te vieren na een discutabele treffer van Gustaf Nilsson, die de bal volgens de lijnrechter net over de lijn wist te krijgen, al waren er twijfels of zijn poging wel helemaal over die lijn was.

De VAR greep echter niet in, Union kwam op voorsprong en mocht niet veel later alweer vieren. Enkele minuten later leek de wedstrijd ook helemaal beslist nadat Alessio Castro-Montes zijn eerste voor Union kon scoren. De VAR greep nu na een check van wel vier minuten lang echter in en keurde het doelpunt af.

Het gaf RWDM de moed om zich terug in de partij te knokken en op zoek te gaan naar een gelijkmaker. Zonder succes. Het was Union dat wist te scoren en via Amoura toch op een 0-2 kwam.

Wedstrijd afgelopen? Niet dus. Nog voor de rust werd het weer een heuse Brusselse derby. Gueye scoorde de gelijkmaker na een VAR-tussenkomst, in de acht minuten extra tijd wist Dwomoh zelfs nog voor de gelijkmaker te zorgen.

Ook in de tweede helft bleef het spannend en waren beide ploegen duidelijk niet tevreden met een puntendeling. Tot veel kansen kwam het niet, tot veel strijd wel. Op het uur had uitblinker Amoura wel de 2-3 aan de voet. Defourny voorkwam erger voor RWDM en hield de bal uit doel. Even later kon hij toch scoren, maar stond hij buitenspel en werd zijn treffer afgekeurd.

Er kwamen daarop heel wat wissels aan, maar geen beter voetbal. De partij verwaterde wat en op een goede kans voor Union na kwam er nog maar weinig doelgevaar. Het leek ook 2-2 te gaan blijven, maar daar bracht Lapoussin met een knap schot in het absolute slot nog verandering in: 2-3.