Vanhaezebrouck legt tactiek KAA Gent uit na Antwerp: “Dat is één van redenen”

Vanhaezebrouck legt tactiek KAA Gent uit na Antwerp: “Normaal verliezen we hier”

28 september 2023 om 08:11

KAA Gent kwam zeer verdedigend voor de dag op het veld van landskampioen Royal Antwerp FC. Coach Hein Vanhaezebrouck gaf na afloop een uitleg tegenover Sporza.

Antwerp is het zwarte beest van KAA Gent, vindt Vanhaezebrouck. "Normaal verliezen we hier altijd. Het is één van de redenen waarom ik voor een behoudende aanpak koos. Maar ook omdat dit onze derde match in zeven dagen was. Dat moet je soms één en ander aanpassen zoals Kums eens op de bank laten starten of een andere manier van voetballen hanteren.”

HVH had wel betere counters verwacht. “Het is telkens zoeken naar de beste remedie om het einde te halen met een aanvaardbaar resultaat. We weten hoe moeilijk het is om tegen een versterkte burcht kansen te creëren, Antwerp is blijkbaar niet anders dan wij. Zij hadden het er ook moeilijk mee. Maar onze omschakelingen waren niet goed.”

KAA Gent ging ook bijna met de drie punten lopen. “In de eerste helft hebben we er onvoldoende van geprofiteerd. In de tweede helft was het iets beter, maar namen we niet de juiste beslissingen rond de zestien. We scoren wel op een stilstaande fase, dat was héél nipt buitenspel. Anders hadden we misschien de drie punten kunnen pakken."