Royal Antwerp en KAA Gent spelen gelijk

KAA Gent mag content zijn met gelijkspel bij Royal Antwerp FC

27 september 2023 om 22:42

Royal Antwerp FC en KAA Gent hebben gelijkgespeeld in de midweekse inhaalmatch van de Jupiler Pro League. De kampioen en de koploper hebben met 0-0 gelijkgespeeld. Na een matige eerst helft was het vooral Antwerp dat op zoek ging naar de driepunter. Doelman Paul Nardi werd niet geklopt en de match eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Royal Antwerp FC en KAA Gent begonnen aan hun inhaalmatch. The Great Old nam het initiatief tegen De Buffalo’s. Antwerp toonde zich dominant en had direct de touwtjes in handen. Het balbezit van Antwerp vertaalde zich niet in doelpogingen.

Gent wist er af en toe uit te breken en dat zorgde voor wat kansen, maar de gevaarlijkere doelpogingen bleven uit. Gent stelde zich in de eerste helft erg compact op, waardoor Antwerp erg veel balbezit had, maar niet tot kansen kwam.

In de slotfase van de eerste helft leek Gent op voorsprong te komen. De vrije trap van aanvoerder Kums werd door verdediger Kandouss binnen gewerkt. Er werd door de arbitrage direct gefloten voor buitenspel en de VAR kon deze beslissing bevestigen.

De tweede helft bracht meer spektakel dan de eerste. Gent toonde zich ook meer voetballend en hierdoor ontstond er meer ruimte op het veld. De kansen gingen over en weer, totdat Antwerp een versnelling bijzette.

Na de 60e minuut werd Antwerp steeds dreigender en ging nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. Gent kon daar slechts een paar kansjes tegenover zetten. Doelman Nardi moest zich namens Gent een aantal keer strekken om zijn ploeg op gelijke hoogte met Antwerp te houden.

In de slotfase van de match konden beide ploegen niet meer tot grote doelkansen komen. Hierdoor bleef de match steken op een doelpuntloos gelijkspel tussen de kampioen en de koploper.