Vanhaezebrouck (Gent) over schorsing Orban: “Lichtst mogelijke straf”

Vanhaezebrouck (Gent) over schorsing Orban: “Lichtst mogelijke straf”

26 september 2023 om 17:27
Laatste update: 26 september 2023 om 18:36

KAA Gent heeft haar start alvast niet gemist. De mannen van Hein Vanhaezebrouck staan alleen op kop in de Jupiler Pro League, maar de kern van Gent zal door de schorsing van Orban getest worden. 

Gift Orban zal een schorsing van één effectieve speeldag moeten uitzitten. De Nigeriaanse spits maakte een slaande beweging naar Eupen-verdediger Paeshuyse en moet  Vanhaezebrouck toont zich begripvol en Gent gaat dan ook niet in beroep. Missen zullen ze de Nigeriaan hoe dan ook doen tegen Antwerp

“Ik vond dit de lichtst mogelijke straf, dus dan moet je niet in beroep gaan”, klinkt het bij de keuzeheer van Gent, geciteerd door Het Nieuwsblad. “De rode kaart was streng: er is iets gebeurd en dan wordt dat aangegeven door de vierde scheidsrechter. Van vrij ver wel. Ik had het niet gezien omdat ik gefocust was op de wedstrijd”, klonk het.

“Gift doet inderdaad een beweging, maar hij slaat niet”, gelooft Vanhaezebrouck. “Je kunt in beroep gaan, maar dat had weinig zin omdat je niet minder kunt krijgen. Het minimum is immers twee weken, dat hebben ze ook zo aangepast. Orban moet nu dus één speeldag toekijken. “De fysieke integriteit van de tegenspeler kwam niet in gevaar. Het is een reactie en dan kun je bestraft worden met een rode kaart. Ik vond het sowieso een zware bestraffing, maar je hebt een element waardoor je rood kunt trekken.”