Vanhaezebrouck mag niet klagen over rode Orban: 'Gedrag verwerpelijk & strafbaar'

25 september 2023 om 19:33
Laatste update: 26 september 2023 om 10:47

KAA Gent won afgelopen weekend met 2-1 van KAS Eupen. Bij de thuisploeg was men evenwel niet blij met de rode kaart van Gift Orban. Volgens onder meer Hein Vanhaezebrouck was een uitsluiting niet nodig. De trainer van KAA Gent wordt nu teruggefloten door het Professional Refereeing Department.

Bij Under Review kwam Bertrand Layec, de technisch directeur van het PRD terug op de uitsluiting van Orban. Vanhaezebrouck was van mening dat Orban het slechts bij een duw hield en daarom geen rood verdiende. Layec denkt daar anders over. "De bal is niet binnen speelafstand. Het gebaar is verwerpelijk, het is strafbaar", is hij duidelijk.

Volgens Layec is het simpel. “Orban hoeft het niet te doen. Het valt dus onder gewelddadig gedrag. De rode kaart was dus noodzakelijk voor deze fase van het spel”, verdedigt de technisch directeur de wedstrijdleiding tegen onder meer de trainer van KAA Gent.

De tegenstander van Orban, Rune Paeshuyse, ging gewillig tegen de grond. Heeft dat nog een invloed op de beslissing van de ref? “Wat Orban doet, mag niet. Daarna is het andere zaak hoe de verdediger valt en de klap ontvangt."