El Khannous van 34 naar 10 bij KRC Genk: “Binnenkort cadeau voor de fans”

24 september 2023 om 16:47

KRC Genk heeft een 'nieuwe nummer 10'. Dat werd zondag duidelijk tegen STVV. Bilal El Khannous draagt vanaf nu bij Genk het magische rugnummer.

Donderdag zagen de fans van Genk hun favoriete ploeg nog in actie in de Conference League tegen Fiorentina. El Khannous droeg toen nog het rugnummer 34, het nummer dat hij al het hele seizoen had. Zondag kwam daar verandering in. De Marokkaanse international liep plots met het rugnummer 10 te voetballen. "Dat heb ik zelf aangevraagd en Genk stond het toe", sprak El Khannous na de match tegen STVV voor de camera van Eleven Sports.

Met zijn nieuwe rugnummer wist El Khannous meteen te scoren. De middenvelder tekende voor de aansluitingstreffer toen Genk 0-3 achter stond. Uiteindelijk sleepte Genk nog een 3-3 gelijkspel uit de brand tegen STVV. Over zijn nummer sprak de speler nog: “Ach, een nummer is maar een nummer. Het maakt de voetballer niet. Ik ben er wel blij mee. Voor de fans die nog het nummer 34 hebben is het misschien iets minder leuk, maar ik zal binnenkort wel een cadeau aan de fans geven.”